Doraemon: Nobita dan Negara Awan

|

Semenjak aku dok rumah ni aku memang tak boleh nak online langsung.. Jadi CC ni aje la tempat aku nk melempiaskan segala nafsu serakah gian aku.. haha! semalam petang pas je aku online aku terus je pergi pasar malam kat Selayang Indah. Orang2 kat selayang memang tau la setiap hari Sabtu mesti ada pasar malam..

Setiba nya aku kat pasar malam, mata aku tersuluh terang mencari Pecal untuk mak aku.. sedang aku scanning, scanning dan scanning, aku ada nampak satu stall jual VCD. aku usha la jap mana tau ade cerita best keluar.. tiba-tiba mata aku tertarik dengan 1 cover VCD ni.. macam kenal betul la... bila aku perhati betul2....
*
*
*
*
*
*
*

Doraemon: Nobita and The Kingdom Of Cloud

Time tu aku rasa cam nak nanges, AKU NAK BELI VCD NI!!! belek2 dalam poket, ade rm2 je.. terus aku lari balik rumah, ambik rm5 dalam wallet aku dan berlari balik pegi pasar malam dengan harapan tak de orang yang nak beli VCD tu..

wei aim, sape je yang nak beli VCD tu? kau je kot..

*********************
dulu time aku darjah 5, aku ada VCD Doraemon ni, cerita dia memang best... BAGI AKU BEST LA.. TAK TAU KORANG CAMNE KAN.. Dan ni lah satu2nya cerita Doraemon yang pernah buat aku menanges sebab jalan cerita dia, lagi2 ada part menarik bila Doraemon korbankan diri dia semata2 nak selamatkan kerajaan awan dari Pemburu Jahat..

Oleh kerana aku asyik tengok cerita ni, mak aku naek meluat.. Sampailah satu time tu, exam aku time darjah 6 teruk gile. Pastu tengok VCD, tak reti nak simpan balik kat tempat dia.. Mak aku dengan bangga nya ambik VCD tu, PATAHKAN, dan buang dalam tong sampah.. Aku punya la sayang ngn VCD tu, pergi seluk tangan dalam pelastik sampah nak ambik balik the broken VCD tu, smpai luka2 tangan aku sebab tertusuk tulang ikan.. 

Memang time tu, aku menangis tak henti2 sebab cerita yang paling aku suka, dah di hancurkan oleh seorang 'raksase' besar yang garang.. hahaha !

************************

Tapi malam tadi, aku bagai nak nanges bila nampak balik VCD tu. Sebelum ni sebab ketagih sangat nak tengok cerita tu, siap search kat internet kot2 aku boleh download cerita ni, tapi tak dapat jugak.. Last2 dapat jugak aku tengok cerita ni setelah beberapa tahun sengsara akibat tragedi yang sangat tragis tu.... Sob Sob Sob !!

5 comments:

Nur'Ain Illiyana said...

salam singgah.. :)
doreaemon?..
aku pon kipas-susah-mati doraemon jgk..
xkisahlh ape org nk ckp even dh umo 21 pon..
kalo p MPH or POPULAR mesti cari komik doraemon dulu..
hahaha..
tapi skrg dh xleh nk bace doreamon sbb kena baca buku utk final anat esok..huhuhu

Hapiz Rahman said...

sejak aku blogwaliking, seriusly macam2 jenis orang aku jumpa dan korang semua tak penh lekang buat aku ketawa.. dan ko salah satu daripadanya.. :)

aku pun walau umur 24 tahun still ketagih tgk kartun samapi membe umh ak naik pelik sebab aku suka sgt channel 611 astro ceria.. hahah.. :)

misz3ous jay(me!) said...

citer 2 besh3! tapi jangan lah sampai menanges. kah3.

jajar-binx said...

wahahahah ! fanatik gila kauuuu ! :D
well, aku pn suka jugak citer ni, tapi aku prefer citer MOJAKO !! xD
hahahah comelll ! :D

ciyo'z said...

haha..
wlpon klakar.. tp ase kcian la pulak.. tragis kisah nyer...

;DD
org xde cd citer doremon yg tu.., tp ade buku dy.. tajuk dy
NEGARA AWAN

kalau bace byk2 kali mmg x borink..

selalu jer imagine nk ade cgt2 pmbuat istana awan cm doremon punyer tu...

~ xsgke... imaginasi knde ag dasat.. huu..;DD

Post a Comment