31 Ogos at PD

|

SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN YANG KE.....
*
*
*
*
*
*
KE BRAPA EK?? LUPE LAK.. HAHA! TAK PATRIOTIK LANGSUNG AKU NI KAN.. 

  ************************************************
Inilah yang tak best nye bila hari kemerdekaan di sambut pada bulan puasa. Tak happening, tak meriah. Bosan, bosan dan bosan. Jadi pada siang hari 31 haribulan Ogos tu, aku tak tau nak buat apa. Asalnya nak pergi Seremban, tapi ada sebab2 tertentu yang buatkan aku MALAS nak pergi, lantas aku terfikir 1 idea.


Kebetulan lokasi aku sekarang berada di Negeri Sembilan dan berdekatan pulak dengan PD atau Pantai Dalam Port Dickson, jadi aku ingat nak pergi sana je. Tanpa membuang masa, aku terus jumpa member aku, ajak dia pergi sana sambil tangkap2 gambar dengan kamera DSLR Nikon D60 milik kolej aku yang dipinjam hampir sebulan lepas dan masih tak reti2 nak pulangkan balik. Haha..

************************************************
Sampai dekat PD tu dalam pukul 3.45 petang, nak dekat 40 minit jugak aku bawak motor tu. Naik sakit pinggang aku. Dah la pinjam skuter orang, SKUTER EGO lak tu, aku ni dah la tinggi, memang nampak macam manusia galah naik basikal BMX standard budak2 umur 3 tahun je. Bila tengok kiri, tengok kanan, tengok depan, dan tengok belakang, SEMUANYA MAKHLUK GELAP2 DAN PUTIH MELEPAK. Makhluk coklat2 sedang tak de pon. Ehh?? Bukan takde, ade sebenarnya.. AKU DENGAN MEMBER AKU TU LA...

-GELAP - orang india
-PUTIH MELEPAK - orang cina
-COKLAT2 SEDANG - melayu of cos.. hehe


Jadi, bila sampai sana, macam2 jenis manusia lah yang aku nampak dengan aktiviti mandi manda yang sangat 'menyeronokkan'. (..menyeronokkan bagi diorang, lagipun AKU BENCI MANDI LAUT..) Aku hanya memerhati je lah makhluk2 ni sampaikan aku rasa macam aku ni bersama dengan 'Nigger' dari negara afrika je, padahal rakyat tempatan sendiri. Ye lah, dah majoriti manusia2 yang ada kat situ gelap2 belaka.. Hahaha! (..sorry, a bit racist...)

Aku malas nak bebel banyak2 kat sini. So, kat bawah ni adalah sedikit sebanyak gambar2 mengarut yang sempat aku capture time aku kat sana. Enjoy!



















***********************************************

Sorry la, banyak gambar mengarut je dalam ni. Hehehe! Tapi, kiranya sempat jugak la aku merasa mandi air laut walaupun cuma 4 saat je dalam air.. Damn!

1 comments:

me-myself-mylife... said...

ptut r kulit awk tant skit sy tgk....
hehehe..
gurau je....
btw nice pic...

Post a Comment